Klassinen akupunktio

Klassiseksi akupunktioksi nimeämme hoitoa, joka perustuu muinaisten tekstien sekä taolaisten ja kiinalaisten kulttuurin ymmärrykselle. Ymmärrys on syntynyt ympärillemme luonnossa ja taivaassa näyttäytyvien energiakehien sekä ihmisen psyyken ja kehon energetiikan tarkkailun tuloksena. Tämä akupunktion traditio on joitakin tuhansia vuosia vanhempi kuin perinteinen kiinalainen lääketiede (TCM).

Akupunkturistin työ – diagnosointi ja hoitaminen – ovat heikkojen energioiden tukemista ja tukkeutuneen energian vapauttamista. Kehossa on oma synnynnäinen voima, joka parantaa. Tämä voima saadaan toimimaan, kun kehon energia palautetaan harmoonisen virtauksen tilaan. Kehon omat voimat aktivoidaan palauttamaan itsensä järjestykseen ja siten luomaan terveyttä. Tämä pätee sekä sisäisesti ihmisessä että vuorovaikutuksessa ympäristön kanssa. Hoito tapahtuu hyvin herkällä tasolla, kun käytämme hoitamisen oppaina astrologiaa ja filosofiaa.

Kiinalaisessa lääketieteessä käytetään erilaisia diagnosoinnin muotoja: pulssi, kieli, kehon tunnusteleminen, kehon energioiden tunteminen sekä oireiden ja merkkien ymmärtäminen keskustelun kautta. Diagnosoinnin päämuoto on pulssidiagnoosi, koska sen avulla pystytään selkeimmin kuulemaan kehon herkintä informaatiota.

Akupunktion harjoittaja tunnustelee pulsseista vitaalisen energian (Chi) voimakkuutta, laatua ja virtaavuutta energiakanavilla, sisäelimissä ja kehon eri kudoksissa. Taitava akupunktion harjoittaja kykenee diagnosoimaan myös tuntemalla meridiaaneja, sisäelimiä, kehon eri osia sekä tunteiden tasoa, psykologista tilaa ja herkkiä energiakehiä ja ottamaan nämä huomioon hoidossaan.

Diagnosoinnin tarkkuuden ansioista hoidoissa tarvitaan ainoastaan muutamia ohuita neuloja. Hoito on yleensä kivutonta, koska neulat ovat ohuita ja pistämistekniikka pehmeätä.

Tämän syvän ja perusteellisen näkökulman ansiosta on mahdollista vaikuttaa ihmisen olemukseen kaikilla tasoilla. Akupunktiolla voidaan hoitaa kudosten, rauhasten, nivelten ja lihasten ongelmia sekä helpottaa kipuja ja särkyjä. Hoidolla voidaan helpottaa ja mahdollisesti parantaa kroonisia, akuutteja sekä psykosomaattisia sairauksia, psykologia –ongelmia ja ”sielunelämän” kipuja.

Diagnoosin tekemisen jälkeen pystytään yleensä kertomaan mahdollisuudet ongelman hoitamiseen ja hoidon kesto. Akupunktiohoitomme auttaa ihmistä lähemmäksi omaa todellista itseään ja ennaltaehkäisee mahdollisia epätasapainoja, jotka saattavat johtaa sairauksiin.

Ohjeita ja tietoa akupunktiohoidossa käyvälle:

Hoitoon tullessasi 

  • Saavu paikalle ajoissa stressin välttämiseksi niin, että kykenet rentoutumaan hoidon aikana.
  • On hyvä olla syömättä tunnin ajan ennen hoitoa.

Hoidon jälkeen

  • Parhaan mahdollisen tuloksen saavuttamiseksi on perinteisesti suositeltu välttämään alkoholia, kylmiä ja kuumia kylpyjä, saunomista ja sukupuolista kanssakäymistä pari, kolme päivää hoidon jälkeen.
  • Lisäksi on hyvä välttää raskasta fyysistä liikuntaa saman päivän aikana.

On hyvä keskustella akupunktiohoitajan kanssa, jos aiot vastaanottaa myös muunlaista hoitoa.

Paranemisen prosessi

  • Vahvimmat kehon reaktiot ilmenevät normaalisti 3-4 päivän aikana hoidon jälkeen.
  • Tänä aikana saattaa ilmetä epämiellyttäviäkin tuntemuksia, jotka tavallisesti kuitenkin helpottuvat itsestään.

Hoito aktivoi kehon luonnollisia parantavia voimia. Tämä prosessi saattaa saada aikaan väsyneisyyttä, oireiden pahenemista, vanhojen oireiden esilletuloa tai jopa (näennäisesti) uusien vaivojen ilmestymistä. Vaikutukset voivat tuntua sekä fyysisellä että tunnetasolla.

Viisainta on antaa tämän prosessin edetä itsestään tai kysyä lisäneuvoja ja ohjeita. keskustelu auttaa ymmärtämään hoidon vaikutuksia ja kehon tapaa reagoida hoidon aiheuttamiin muutoksiin. Jos tunnet olosi epävarmaksi hoidon vaikutusten suhteen, voit aina ottaa yhteyttä akupunktiohoitajaasi.

Et välttämättä tunne huomattavia reaktioita hoidon jälkeen, mutta se ei tarkoita, ettei hoito vaikuta sinuun. Ihmiset reagoivat hoitoon eri tavoin. Mitä vähemmän huomattavia reaktioita hoito aikaansaa, sitä tehokkaampi keho on usein itsensä parantamisessa syvemmällä tasolla.

Luottamuksellisuus

Akupunktiohoidot ovat täysin luottamuksellisia.

Aikojen peruutukset 

Varattu hoitoaika tulisi peruuttaa viimeistään 24 tuntia ennen hoidon ajankohtaa. Unohdetusta ja viime tingassa perutusta hoidosta perimme täyden maksun.

Mitä akupunktiolla voidaan hoitaa?

Ohjeita akupunktiohoidossa käyvälle

Itämaisen lääketieteen peruskäsitteet

Akupunktiohoito

kesto noin tunti 60 €/h

Joka 10. hoito veloituksetta
18 kuukauden jaksossa.

Takaisin alkuun